Marktonderzoek als ondersteuning bij overname Albafloors, parket.

Albafloors

Albafloors uit Erpe-Mere is sinds 1990 dé referentie voor hoogwaardig parketvloeren en was in 1990 de eerste om met samengesteld parket op de markt te komen. Albafloors is producent van parketvloeren, terrashout en gevelhout op maat. Albafloors garandeert een snelle levering, dankzij eigen transport en een ruime voorraad in diverse formaten, afwerking en kleuren.  Albafloors verkoopt in België, Frankrijk, U.K., Nederland en Tjechië.

Nadat Jan Hillewaert in 2015 de zaak overgenomen heeft, liet hij een uitgebreid marktonderzoek doen over de sector zodoende een strategie op te kunnen stellen voor de toekomst. Er gebeurde een bevraging bij zowel klanten als niet klanten uit de professionele sector nl. bij bouwondernemingen, renovatiebedrijven, parketzaken,…enz. Dit werd aangevuld met een benchmarking tov de andere spelers in de markt.  Ook werd de mogelijkheid onderzocht hoe de sector van de projecten verder uitgebouwd kan worden.

Na de marktinzichten werd de groei ingezet, een nieuwe huisstijl ontworpen, nieuwe website, een uitbreiding met een nieuwe vennoot en nieuwe medewerkers. De toonzaal werd onder handen genomen en zowel bestaande als nieuwe klanten ontvingen nieuwe staalborden. De meeste van deze acties kwamen als commentaar uit het marktonderzoek.

Ook interesse in duurzaam parket, 1 adres : www.albafloors.be

Samenwerken? Contacteer ons